MENGINTAI KE LANGIT..

ku mendongak ke awan mencari bulan di siang hari.. bisakah aku temui??


i was 22 yesterday~
(ditulis pd 27 mAy ye entry ni.baru pos.hee)

menurut sumber lebih kurang 3.48 ptg aku di celik mata tgk dunia. sebab tu agaknya perangai suam2 kuku punya degil tu. hahah..hmm...aku dok fikir sejak 5 tahun dulu, agak2 sape la doctor kacak yg sambut aku time tu kan? agak2 sapela yg dok katil sebelah aku time tu?hahaha.. sampai skang xdapat jawapan..

alkisah kakak2 & abg2 aku tu suka sgt cakap aku ni anak angkat dalam family ni. Uishh..masa kecik2 ni mmg aku teriak la kalau depa kata lagu ni. Depa apa lagi..syok sakan la... Depa selalu kata ada "adik dah, hg tu anak angkat ja tau. Masa hg kecik ada cina mana tah hantaq hg kt umah ni". huaaaaaaaaaaaaaaaaa............ape lagi..teriakk la aku. nasib baik aki tak lari dari rumah. ape punya lawak la kakak2 & abg aku ni.hahahha...

masa dulu-dulu susah.Kesian mak aku nak bela aku sampai jd besaq lagu ni..huhu..sapa2 nak tau pasal kehebatan mak aku baca la entry "ros kuning dari ibu" yg aku tulis kt blog tu.hehehe (cubaan mempromote blog ni)

alkisah sambung balik..aku pun dah makin besar dan comel. Kalau nak banding ngn mia sara tu agaknya aku comel lebih sikit la..haha.. Masa tadika, aku naik basikal p skolah ngn abg lie. Kena angkat kaki tinggi2 takut tersepit kat rantai basikal.hahaha.. Masa tadika aku masuk pertandingan lumba lari. dapat no 1.yeahh!! hebat x? dapat hadiah balang gula. sampai skng balang tu digunakan lagi.hahha..hebat x? tapi aku da 1 mslh iaitu aku xleh perform kalau da family or adik beradik tgk. malu...hehee...pelik x?

happy birthday zaidah! wah..umoq aku dah 13 waktu ni. Dapat hadiah dari kawan2 kt asrama dulu. Antaranya adalah : 1. kak ana ceroboh masuk dlm almari aku sbb nak letak hadiah.heheh..dapat sepit rambut cantik sgt..dia beli kt pangkor kalau xsilap. 2 . CD ada tulis Happy birthday hadiah dari :Amirah Izzati Zaidi. masih disimpan lagi.. 3. kasut skolah pallas jazz dari Azureen Pista..hehehe... makasih na kawan2.

next!!
umo aku da 17..ish..nak ambik SPM dah ni. Malangnya..xbape nak sedar SPM tu penting..haishh..xmatang lagi Norzaidah ni. konon sweet 17th la time ni.hahahhaa....

happy birthday mamatermuda. hah! ni masa umo 19, dah masuk universiti dah time ni.hehe....nama mamatermuda tu tajul punya keja la ni. Bersekongkol dgn si :Nuo Aiman & Syed Nizar. sabor jela.....

dan hari ni, ehem2..happy birthday zaidah!! OMG! OMG! i am already 23......oh no..akai pun xbape cukup g ni.hahaha...maka, aku pasrah untuk mengishtiharkan diriku sebagai Wanita berumur 23 tahun.. WANITA??? eh! REMAJA..hahahhaa..and masa untuk ucapkan goodbye 22 and welcome to 23!.hehehe...

sekian, terima kasihh kerana mendoakan saya.

teringin bebenor nak makan kek.

lots ot love,
zaizai @ mamatermuda 

serabut!!

sekian lama tidak memblogger..i'm back!

exam tak habis lagi. tinggal 1 paper 10hb ni. Risk Management. jap tadi baru setel paper COMPENSATION. Aduhai..aku dapat merasakan kehancusan jawapan aku tadi. bukan je paper tadi bahkan paper2 sebelum ni. hasilnya! aku sangat serabut sekarang ni. Semalam siap mimpi pasal result yang jatuh merudum tu. ngeri sangat..huhu..

Dimaklumkah rumah sewa aku takdak air lagi. arhhh..menambahkan keserabutan di jiwa je. hari-hari dengan muka xmandi masuk kolej tumpang mandi. sabor jela. sangat-sangatla menduga exam kali ni.

lagi serabut bila note untuk paper risk entah ke mana. 

dan menantikan surat practikal pun wat aku bertambah serabut.. dalam emel da dapat tapi tunggu surat dari company tu x jugak sampai..huhu..

alkisah pracktikal :


Kepada Cik Norzaidah Binti Mad Daud,

Ingin diberitahu,berhubung perkara dibawah,pihak kami tidak dapat memberi elaun praktikal seperti yang diminta sebanyak RM2000.00.Pihak kami hanya akan memberi elaun untuk praktikal mengikut kelulusan Cik Norzaidah adalah sebanyak RM700.00.Sekiranya berminat sila hubungi saya.


emel ni aku dapat dari company yg aku apply tu. tersangatla lawak bila aku tersalah bagi resume. terbagi resume yang ada expected salary lak tu. nak apply practical xperlu tulis expected salary. ikut suka company la nak bagi elaun or x. aiyok!! wat malu je norzaidah ni.

aku da kol company tu..seb bek diorg stuju nak ambik aku. elaun 700 kira orite la kan? kn?

kpd encik company, tolong la fax surat cepat. kalau stuju ambikk kot fon je mane leh..please please...sy mau surat itu.huhu...

sekian

semoga serabut ini berkurangan..hahah... tata.

Sesakkan Trafik Anda Di Sini

There was an error in this gadget

Facebook Badge

https://www.facebook.com/profile.php?id=100002776172427

About this blog

Ku lakar sebuah kehidupan...ku coret dalam tulisan :)

Pageviews

Powered by Blogger.

Followers

About Me

My Photo
norzaidah
selama, perak, Malaysia
berkongsi rasa melalui penulisan..
View my complete profile

ShoutMix chat widget

autumn in my heart

Melancholy - Sad piano_violin music


Powered by mp3ye.eu

Its Me

Its Me

Waktu sekarang

Menarik

Klik !