MENGINTAI KE LANGIT..

ku mendongak ke awan mencari bulan di siang hari.. bisakah aku temui??


its really hurt.

its so painful.


I want to be alone.

just me & myself.


don't bother me.

till I'm gone...

episod 1 : kasih tercipta

4 tahun kami bersahabat dan akhirnya kami jatuh cinta. Cinta kami bukan seperti kisah Kuch Kuch Hota Hai, bukan juga seperti kisah Kuliyah Cinta lakonan Yusri & Era .seperti kisah Romeo & Juliet jauh sekali la...

Kami ada kisah kami sendiri. Kisah yang kami ciptakan. Cinta alam universiti kata orang. 4 tahun sekadar biasa-biasa. Tahun ke 5 kasih tercipta.Tatkala aku menangis, dia pasti ada untuk memujuk walaupun kami bersahabat cuma. 

Tatkala aku hampir rebah, dia ada untuk hulurkan tangan menarik aku dari terus kalah..Dia selalu cakap hidung aku bulat. Amboi!! kutuk depan nampak.Aku pulak selalu cakap hidung dia macam hidung mak aku. hahaha..


Masa kawan dulu dia panggil aku GEM. GEM adalah ringkasan kepada perkataan Gemuk.Ewah!! Aku pulak takkan berdiam. aku panggil dia ROI.si Boroi..hahahahaha...tu semua citer dulu.kisah lama untuk dikenang :)


Hari tu kami sama-sama menuju ke Universiti Utara Malaysia. Menguruskan application untuk sambung master kat sana. Dia bersama motor merahnya dan aku bersama motor honda pemberian bonda. Konon-konon sehati sejiwa, motor sama-sama pancit kat jalan raya. Tension tak terhingga nasib baik ada pakcik mechanic ronda-ronda bawak tayar. Aduh!! lega. aduhai sayang..memori kita tercipta :) Pakcik motor tanya dia, ini adik ka? Dia sengih-sengih jawab marka. Bila tanya kenapa. Pakcik tu kata muka serupa. Ya ka?? :D

esok sambung cerita. sudah  mau lena..nite
MOHON DIA KEMBALI..

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani..
Assalamualaikum w.b.t :)

Entry kali ni berbunyi serius dan sememangnya serius. Kisah benar, kisah sebenar yang terjadi dalam keluarga yang benar-benar menguji kekebalan hati insan yang bernama manusia. Yang pasti hati si Ibu teruji lagi. Membiarkan titisan kaca  jernih mengalir ke pipi tidak sama sekali. Dia takkan mengalirkan air mata tapi aku tahu dia sentiasa menahan sebak di dada. Si Ibu rindu sekali. Rindu pada si anak yang hilang entah ke mana pergi. Anakku hilang lagi. Anak yang ku kandung 9 bulan 10 hari tiada lagi. Bukan hilang kerana berperang, bukan hilang pergi berjuang tapi dia hilang diambil orang. 

Ibu sujud mengadap Illahi..ibu pohon si anak kembali. Ibu kalah kali ini. Manik jernih itu sudah mengalir ke pipi.. kali ni ibu menangis tak henti-henti. hati ibu dah tak tertanggung lagi..ibu rebah lemah menanti :'(


*Kepada yang baca entry kali ni, mohon doakan abg saya kembali ke sisi, sebab ibu sedang menanti..aku mahu air mata ibu terhenti dan aku tahu rindu ibu akan terhenti bila abang kembali.. 

salam sayang
mamatermuda


Sesakkan Trafik Anda Di Sini

Facebook Badge

https://www.facebook.com/profile.php?id=100002776172427

About this blog

Ku lakar sebuah kehidupan...ku coret dalam tulisan :)

Pageviews

Powered by Blogger.

Followers

About Me

My Photo
norzaidah
selama, perak, Malaysia
berkongsi rasa melalui penulisan..
View my complete profile

ShoutMix chat widget

autumn in my heart

Melancholy - Sad piano_violin music


Powered by mp3ye.eu

Its Me

Its Me

Waktu sekarang

Menarik

Klik !