MENGINTAI KE LANGIT..

ku mendongak ke awan mencari bulan di siang hari.. bisakah aku temui??

Buah Hati Acu :)

diorang paling tak suka pose camni. tapi dah acu paksa..nasibla...haha..

dari kiri : nurhuda dini, muhammad naiman syahmi, nura'in sofiya, muhammad nazmi syakirin, muhammad hariz mursyidi, nuraneesa damia :)
hye bloggers..it's me mamatermuda :)

lame rasenya x post new entry. Memang nak update tapi bila terlalu banyak yang nak ditulis langsung terlupa semuanya.hehe..so, baiklah kiranya segala yang terpendam kat jiwa disimpan rapi di sudut hati.chewahhhhh..ahahhaa..

lokasi aku sekarang adalah LEMBAH IMPIANA..teratak kakcik & suami + anak2 mereka. Kat sini la tempat aku melepak time cuti-cuti ni. menghabiskan masa dengan anak2 kakcik. next time nak lepak umah kak lynda pulak, next time satu lagi umah abg lie.. Kalau ikut hati aku hari2 aku nak lepak dengan my 8 kids ni.huhu..anak2 pengubat hati acu..wahh!! rindunya kat diorang..

ni la buah hati acu. adam tiada dalam gambar :) yg paling kecik tu Nur Qistina Balqiss :)


ini muhammad adam ashraf..hehe..anak abg lie.. bawah mata lebam sbb accident ri tu.. i love u adam :)

ha..ni la buah hati sy. Bg dorg acu always right..tu yg suka tu.hehe..yang pasti kasih sayang dorg jujur..syg aku sepenuh hati macam aku sygkan dorg. like like :)

this weekend kami semua akan berkumpul kat umah mak. seronokknya..xsabar nak nantikan hari tu. nak jumpa my 8 kids..yihaaaaaaaa.......


kenapa mereka istimewa di hati acu??


jawapannya adalah~~


aiman : 
ni yang sulong. Bila kat depan acu bukan main sombong..tapi bila acu nak balik u..dapat love letter dari aiman. antara isi kandungannya   berbunyi " bila acu nak datang rumah aiman lagi? aiman sayang acu.."..hehee.. kadang2 ym dia msg cakap dia rindu acu.lalalala... acu pun syg aiman  :)


huda a.k.a along:
"Acu...along beli kat acu keychain..acu..along suka la kasut acu..acu along suka ni.." dia suka ape je pasal acu dia ni. hehe..thanks along..walaupun baru darjah 4 tp dia seorang anak yang matang. why?? sebab dia terer menguruskan adik2nya..hebatkan along sy?? :)


ainsofiya @ angah :
"bila angah besaq nanti angah nak jadi cam acu".. wahh..terharunya sy dengar tu dr mulut anak kecil ni. acu cakap: angah jangan jadi cam acu..jadi la lebih baik dari acu :)


syakirin:
"umi, bila kirin besar..kirin nak kawin dgn acu"..hohoo..bhya ni..mane leh kawin ngn mak sedara sendiri syg oi..bg kirin, sapa2 jangan cakap buruk pasal acu dia. nahas!! haha..


hariz @ aish :
si kaki bola ni ganas. 4tahun..suka pakai jacket merah ala2 pemandu ferrari tu. biar panas..biar hangat..janji style.haha..yg pasti hariz sayang acu dia kan hariz?hahhaa..


aneesa damia :
"acu...hikhikhik..acu...acu.." yang ni baru 2 tahun.. boleh cakap tapi belum lancar lagi..dengar dia panggil acu banyak kali pun dah rasa best. dah rasa syg kat dia..icha..icha..comel macam 
acu.hehee...


adam :
sebaya dengan icha..hensem..kami panggil John Junior..sbb putih + rambut perang. adam ni pemalu sikit..hehe..tapi kelakar. mula2 kenal acu tak dilayannya..lama2 acu dibulinya..adoihh!! 


qistina:
si bongsu antara semua.. suka makan..suka tido..suka gelak..suka wat lawak. si katik yg bijak. ehem3..bijak cam acu la kan?hehee...


sekian, kisah my 8 kids.


"bila acu bersedih..bila acu menangis..acu tahu..acu ada mereka..yang selalu buat acu ceria.."









aku berharap hidup aku tak macam citer hidustand..terpaksa lepaskan dia pergi untuk kebahagiaan orang lain. tapi aku pun mahu bahagia. ha..camne tu? sapa mau jawab~

"bintang terlihat terang saat dirimu datang..cinta yang dulu hilang kini kembali pulang"

ni antara lirik lagu kumpulan Kangen Band bertajuk KEMBALI PULANG..sesuai sangatla dengan entry kali ni..KEKASIH LAMA KEMBALI PULANG..hohoo..dislike!

Alkisah pagi semalam..kawan kepada Mr.xxx tegur aku kat ruangan chat box FB. Bertanyakan tentang hubungan aku & Mr. xxx yang dah lame berkubur. Aku yang kuburkan..aku yang korek tanah & tanam relationship ni dalam2. Biar terpadam terus..

tak sangka pulak semalam ada yang nk korek balik kubur tu. Mengungkit kisah lama aku & Mr.xxx tu..oh!! tersentap + dislike :'( Antara perkara yang ditanya & diberitahu oleh kawan Mr.xxx adalah "nape mama tinggalkan xxx? nape putus? sejak putus ngn mama dia dah makin pendiam." wekk!!! menipu giler kawan dia ni..macam la aku xtau ni ayat nak bg aku rasa bersalah.. (sedang cuba cekalkan hati ni walaupun hakikat terselit sedikit rasa bersalah) tidak!! aku tak salah.. tolong2..ada sapa2 nk support aku x?huhu..

selain tu ada lagi sorang kawan perempuan plak cakap camni.. "nape mama tu sanggup tinggal Mr.xxx ek? kesian  mr xxx..sebab mama study dia xtentu hala. Dia xleh study..semua sbb mama"... arrhhh!!! aku nak bela diri..dulu masa aku ngn dia mmg dia mls belajar pun. skarang dia gagal kenapa nak salahkan aku plak. huaaa...x adil.

aku jugak pernah dihadiahkan dengan ayat ni "zai, ko memang manusia yang paling tak kenang budi buat Mr.xxx camtu. mak dia dah banyak tolong ko, ko sanggup nak putus ngn mr xxx". kedebushhh!!! ambik sebijik atas kepala aku.

Dulu masa ayat ni dihempukkan kat atas kepala aku, aku sekadar diam tak bersuara. Padahal kecik hati gila2 bila orang yang paling rapat ngn kita cakap kita camtu..huhu.. NoW!! nak habaq.. ini bukan soal kenang budi atau tak.. Jujur, aku mmg suka ngn parents dia. Ingat lagi masa jumpa mak dia dulu..mak dia peluk aku..huaaa..yang tu paling xleh lupa. Rasa tenang jiwa bila si ibu peluk aku. dapat rasa kasih sayang tu. ingat lagi masa ayah dia belikan aku air berkarbonat sedangkan kat anak2 dia beli air mineral je. ingat lagi masa berkongsi makan rojak dengan mak & adik dia. Rindu saat tu..  Aku ingat lagi masa tu aku kat library, tiba2 dapat kol dari dia suruh turun bawah jap. bila keluar je library..mak n ayah dia tgh tgu aku. Rupanya diorg nak jumpa aku.....huaa...aku mmg sayang mak ayah dia, mmg syg adik beradik dia. :'(

tapi dgn anak dia tu je aku xleh ngam.huhu..salah ke kalau aku pilih untuk putus kalau hati tak bgia?? aku rasa mak dia pun faham nape anak dia aku tinggalkan anak dia.. Kalau mak dia pun faham..aku harap kawan2 aku pun faham. jangan la blame aku lagi.. bercinta bukan soal main2. kalau awal2 kita dah tak rasa serasi takkan nak teruskan jugak. Aku xnak teruskan..jangan paksa ye! jangan salahkan aku.. Aku xnak bukak pekung di dada untuk cerita each part yang jadi antara aku & dia..Biar jadi rahsia kami..cerita kami..kenangan kami.. for those yang selalu blame aku tu, try la to be in my shoes..offer ni..hehee..try rasa jadi mamatermuda. meh sini meh!ahahaa...

almost 2 1/2 years aku bertahan ngn Mr.xxx..akhirnya aku pilih untuk berpisah. Mmg susah nak bgtau dia tapi lepas je berterus terang aku rasa sangatlaaaaaaaa bahagia. I get my life back!! suka2..xde lagi kongkongan..aku xpayah pujuk dia yang suka merajuk tu..aku leh kawan semua org yg aku suka. happyy!! wahh!! sound selfish right? yes i am..aku

happy dengan keputusan aku.. at least, lepas break off aku 

dapat jadi diri sendiri.. i like :)



ada jugak yang tanya..x rindu dia ka?? x..aku tak rindu tapi

kadang2 tu teringat jugakla kat dia..huhu..tapi kembali

kepada dia? tak mungkin ku berpaling~



alamak!! mood dah lari sebab perut dah bunyi..laporrr...

tata ~


sometimes being selfish is not a bad thing..
(tiru ayat azim)



Bila Sabtu Datang Lagi

morning all~

have a nice day ya kawan2. wahh..after 3 weeks baru dapat rasa kenikmatan hari Sabtu. Holiday......yeahh!!  hAkikat?? xsuka hari Sabtu sekiranya hari Sabtu tu diisi dgn activiti spt dok kat umah dan tido. ohh!! seriously..mmg xsuka dok saja2 without doing nothing. Rugi! rugi!


sy happy dapat cuti ri ni (22 january). sbb jap lagi masa akan terluang & diluangkan bsama2 kawan2. yes! like like! Tapi dalam gembira ada la terselit duka sikit. hehe..bukan duka tapi TESANGAT RINDU kat mak. Haisshh!! ni la aku. tak jumpak mak lebih dr 2 minggu otak mula xcenter.. rindunya kat semua org. rindu ayam itik kat kg..rindu pokok rambutan depan umah..rindu katil empuk kat kg..rindu nak pijak tanah kat Selama tu..hahahaa.. mamatermuda is mengada :)

imagine!!

*kalau dah keje nanti..lagi la susah balik kg jumpak mak. camne ek? xkan nak keje kat selama..mana da HR department kt Selama..huuhu..

*kalau dah kawin nnt, jenuhla suami kena hantaq balik kg 2 minggu sekali. nak pulak rumah jauh...ohoo..apa kata buat agreement siap2 ngn suami. Every 2 weeks kena bawak sy balik kg. ok x my future husband??hahaa.gila.

*kalo dapat further study kt overseas..hah!! lagi la xboleh balik kg!! bawak mak p overseas skali la.haha.. (mamatermuda sgt mengada)


sekian..

bila Sabtu datang lagi..rindu menjadi-jadi

zaizai a.k.a mamatermuda :D

Rasaku Rasamu

aku sangat sayangkannya
mungkin juga aku "cintakan" dia
tetapi aku takut nak melepaskan masa lalu yg sememangnya dah lama tinggalkan aku..
menerimanya??
ya..aku mahu
tapi bukan hari ini..
bila hari esok datang..
pasti..aku akan meluahkan rasa hati ini
kerana aku yakin rasaku ini jua rasamu

mengagumi tanpa dicintai..adakah cinta itu sesedap sambal belacan?


hahaaa..sekian, sajak jiwang dari mamatermuda :)

~malu-malu tapi mahu~


Lirik lagu Ayu Shita – Tuhan Berikan Aku Cinta


Walau aku senyum bukan berarti
Aku selalu bahagia dalam hari
Ada yang tak ada di hati ini
Di jiwa ini hampa

Ku bertemu sang adam di simpang hidupku
Mungkin akan ada cerita cinta
Namun ada saja cobaan hidup
Seakan aku hina

Tuhan berikanlah aku cinta
Untuk temaniku dalam sepi
Tangkap aku dalam terang-Mu
Biarkanlah aku punya cinta

Tuhan berikanlah aku cinta
Aku juga berhak bahagia
Berikan restu dan halal-Mu
Tuhan beri aku cinta


aku menyedari kekurangan  diri..
jadi aku takkan mintak lebih dari itu..
cool  mama :D

yang dilihat..yang didengar..tak semestinya kebenaran..aku mencari yang terbaik dalam hidupku..mencari sesuatu yang pasti..Ku intai ke langit..mendongak ke awan..mencari bulan di siang hari..bisakah aku temui.

oh bulan..tunjukkan cahayamu yang sebenar.. Aku rindu melihat cahayamu..cahaya kasih..

Oh bulan, jangan layan diriku lagi pabila, air 

mata membasahi pipi dan lagu2 di radio 

seolah2 memerli aku pabila, kau bersama yg 

lain.. :)

salam sayang
zaizai a.k.a mamatermuda

saat pena mahu bicara..hati mula bersuara

"bangun pagi gosok gigi terus mandi pakai baju minum susu makan roti pergi sekolah senang hati.."

ha..ni adalah lirik lagu sekolah tadika anak sedara aku..ish3..sekali aku aku terbawak2 nak nyanyi lagu ni. Kesian kan kanak2 yg p tadika tu. asyik ulang rutin yang sama..xleh ke kalau tukar p sekolah dulu, pastu minum susu..pastu pakai baju sambil makan roti, gosok gigi..then baru bangun tido..yes! yes! great idea from me. hahaaa..ni orang panggil G.I.L.O... yes i am. memang gila pun..hahaa..

actually..i have a date today.lalala..not "I" but "we" have a date..kalau guna "I" maknenya aku dating sorang-sorang la kan?dating sorang2? ni pun orang panggil G.I.L.O jugak..hahaha..

excited sgt nak bertemu ni~
dating dengan kekasih lama. 
N.O     W.A.Y    M.A.N..

:)


lagi dan lagi :'(

seriously aku sedang mengawal perasaan sekarang ni. 
Sedang menggunakan emotional intelligent kurniaanNya.. 

Stress..
kenangan lama kembali lagi.
kenangan tu menyentuh hati kecil aku lagi..
terguris lagi..
ahhhhhh!!!!
parut yang belum sembuh kalo cedera lagi memang susah nak sembuh kan

i want to let go off the past..please show me the way~~

Ros Kuning dari ibu~

gambar bersama mak 26/5/2010.my convocation day



Dulu masa kecik-kecik kami selalu g Taman Tasik Taiping sama-sama. Mak, Abah & aku naik motor & bawak makanan. Kak, Abg Pon, kakcik, abg Lie & abg Jai naik bas Red Omnibus yg colour Merah tu. Bas merah ni jugak la yang berjasa kat aku bawak aku p skolah hari-hari. Cuma drebar dia la..bawak bas cam roller coaster..laju o...hehee.. sampai je stesyen bas kakak2 & abg aku jalan kaki sampai la taman tasik atau kami semua panggil lake garden. Sampai skng..tiap kali p taiping tringat kenangan lama berkelah dengan  abah & mak.. Ajal, maut, jodoh pertemuan semua Allah dah tetapkan..di usia 45 tahun Allah dah panggil abah untuk kembali ke rahmatullah.. Tinggal mak nak besarkan kami adik beradik. Dengan ekonomi keluarga yang sangat tak stabil..mak terpaksa tinggal aku & adik beradik yang lain. Mak g keje kilang..kat kulim. Mak berjaga tiap malam sebab nak cari duit untuk bagi kami adik beradik makan. Bila makan kami selalu tanya.."mak, awat  tak makan??" mak jawab.." takpala..hangpa makan la..mak kenyangg lagi". Hakikatnya..mak nak tengok nasik cukup ke x. Kalau ada lebih baru mak makan.. Aku yang makan paling banyak. Kalau aku tau mak tak makan aku akan syer nasik aku ngn mak. Maaf mak..aku tak tau mak lapar..mak tahan je demi anak-anak.

Bila dah bergelar "janda" tu..macam-macam la mulut makcik-makcik kt kampung tu. Tapi aku tak pertahankan mak waktu tu. Aku baru darjah 1..aku x faham apa apa makcik2 kata. Kak pulak xde..nun kat N.9 sambung study. Yang masak untuk aku & abg Jai abg lie la orangnya. Sebab tu sampau skang abg lie memang terer masak. Kakcik plak baru tingkatan 3. Kalau dulu ada citer bersamamu agaknya kami masuk tv x..betapa susahnya waktu tu. Betapa tabahnya mak nak besarkan kami anak beranak.

Selain keje kilang, mak pernah jadi orang gaji. Jadi org gaji kat rumah pengurus. Semua bnda mak uruskan.. Anak2 pengurus tu pun mak yang setelkan. Kalo tak silap 10 orang semuanya. Sekali skla time cuti skolah aku ikut mak p umah pengurus tu. Kesian mak..baju bertimbun mak basuh & sidai. Pinggan mangkuk bukan main banyak..mak basuh..mak tak pernah merungut. Longkang habis mak cuci..dah la umahh banglo. Bayangla tengok..huhu.. Mak tak pernah merungut..sebulan mak dapat RM 100.. pernah sekali tu mak mintak naik gaji, pengurus tu tambah sikit jadi 120 sebulan.huhuu.. bayangkan nak buat apa dengan 120 tu..nak tanggung 6 org anak yang dok ngaji lagi..Mak tak merungut..bahkan rilex je..always cool..tu la mak aku.huhu..

masa tu nak raya kot. Aku p Pekan Selama ngn mak. Pastu mak nak beli skirt kat aku. Ingat lagi..skirt tu warna merah. Paastu ada tshirt tu..harga RM 6.90 kalo xsilap. Mak nak beli baju tu kat aku. Warna merah & paling penting murah.Tapi mak tak habaq. Mak tanya dulu aku nak baju mana. Aku cakap nak baju kaler putih tu. Sebab ada zip. aku berkenan tapi baju tu mahai. RM17..memang mahal sangat aku rasa waktu tu. Bayangkanla mak aku keje sebulan 100..nak beli baju rm17 kat aku.. Pastu mai la kakk kedai tu. Dia cakap kat mak aku baju rm17 tu elok..yang 6.90 tak elok. Akhirnya mak beli baju rm 17 tu kat aku. huaaa...bersalah gila rasa..sampai skang rasa bersalah.Kesian mak kena spend duit beli baju mahal kat aku. :'(

mak pandai buat kuih & masak nasik lemak. Memang sedap & terkenal kat kampung tu. Kesedapan nasik lemak ada aku tulis dulu. Title : Kisah Nasik Lemak Mak Limah. hehe..lebih kurang camni la tajuk dia. Disebabkan nasik lemak tu..dapat tanggung akuu masuk u. Mak meniaga lama..last meniaga tahun lepas. Haasil niaga mak leh dapat 100-120 sehari. sebulan mak dapat 3000..banyak kan? ni berkat mak usaha.. pastu mak usahakan kelapa sawit tinggalan arwah abah. Pastu da duit lebih mak beli lagi kebun sawit. sebulan dapat lebih kurang 3000 jugak untuk sawit. tambah duit kuih dapat la rm6000 sebulan. Banyak x duit mak aku? hebat x dia? skng mak leh beli baju mahal untuk diri dia..mak dah beli jam jenama Casio..mak tak kisah spend duit untuk holiday ngn anak2. hehee..mak hebat!! muah!!

mak ada jugak tolong bisnes kak suraya. ambik komisyen..pastu juai macam2...beribu jugak komisyen mak dapat. ternganga makcik2 yg mulut jalang tu..yang dengki sangat ngn mak aku. Skang mak aku dah berjaya. wek!! padan muka makcik mulut jahat. ha...geram la ni.. Tapi tiap kali aku nak marah kat makcik2 tu mak aku slalu nasihat..biaqla depa nak kata apa..bila depa kata kat orang..nnt depa akan dapat balasan balik. rilex,,cool..kata mak aku.huhuuh..

walaupun duit mak aku banyak..mak aku bukan jenis belanja sewenang2nya duit dia. Mak simpan kat bank..simpann kat tabung haji..simpan kat ASB..simpan kat saham koperasi. Dia cuma akan beli barang yang perlu ja. xsuka bazir2..mak akan beli bila ada special case je. contoh : mak beli baju konvo kat aku..pastu mak bg kasut skali. hehe.. contoh lain : mak bagi aku hadiah gelang mas sebab dapat dekan. ha..kalau sebab2 cmni mak aku beli la..tapi kalo bab makan..mak aku tak kisah. Makan la banyak mana pun. Tiap kali balik kg mesti dia blanja aku makan dulu. PAstu beli udang la...sotong la..ayam la..nak bg aku makan.hehe..memang memahami la mak aku ni.. Mak aku suka makan kfc..kalau aku balik mesti dia blaja kfc.. masa cuti ri tu bape kali aku hadap kfc tu.hehehe... tapi bila aku makan banyak mak kata DIET LA SIKIT...bila aku xmau makan mak kata MAKAN JELA..hehehe..aku tau mak aku suka aku gemok..maknanya dia bagi cukup makan. hahaa...


masa UPSR dulu result aku cemerlang la jugak..hihii..bukan nak show off tapi nak habaq result cemerlang ni la yg menyusahkan mak aku.huhu.. masa form 1 dapat offer p aliran sains. ingat lagi..hanya aliran sains ja pakai tudung kaler biru. skolah kat tepeng..dok kelas no 1..hebat kan?haha..terbelagak plak.hehe..gurau jela. Masa tu xbapa kaya lagi. Mak aku bagi duit blanja rm 10 je seminggu. Serius tak cukup tapi nasib baik ada biasiswa..lega sikit. Tapi aku wat pgai..gadoh ngn cikgu. Aku tak salah tp cikgu tu marah aku. So aku teriak2 tepon mak nak balik..xmau skolah tu dah. Kesian mak..sewa keta mai ambik aku kat skolah tu. Kira pindh skolah terus la.. pastu aku dpt offer form 6.mak kata takyah p sebab form 6 utk yg rajin ja. tapi aku nak p jugak. Masuk hostel lagi..sehari je..aku tepon mak nak balik masa tu umoq 18..dok teriak nak balik umah. kesian mak..mai ambik aku plak dah..bila dapat offer diploma mak tanya aku 10 kali..betoi ke nak masuk u ni? satgi teriak nak balik lagi plak..hehehe...sorry mummy..selalu susahkan mak..hhuuuh..

masa konvo ri tu..aku tengok wajah mak. serius touching gila rasa. Jasa dia, pengorbanan dia...wat aku berada di hari konvokesyen. Hebatkan perjuangan mak aku? ape lagi..nangis aku time konvo tu. tambah2 bila mak aku cium pipi aku. aku nampak ada air mata bergenang kat wajah dia. sayu..tangisan kegembiraan kata orang.hehee.. masa konvo tu mak aku bagi bunga...ada 4 kuntum. macam x caya plak rasa. sebab mak aku kata tak mau bagi bunga..mahal & bunga akan layu.. mak aku bg hadiah lain iaitu frame yg dalamnya ada bunga timbul. cantik :) keluaq dewan aku cari mak..tiba2 dia mau bawak bunga hidup. Rose kuning campur merah..aku sangat2 suka & terharu. thanks mak!!

banyak lagi kisah mak aku nak syer tapi bukan sekarang. maybe untuk entry akan datang.
aku cuma nak bagitau mak aku hebat!! wanita paling tabah yang aku pernah kenal..

sayang sayang mak saya :)

 salam sayang...zaizai @mamatermuda






dah dua hari kami ber4 secara tak sengaja membincangkan soal masa depan masing-masing.  Secara tak langsung aku menjadi gentar tentang masa depan aku. Nape la aku asyik takut je ni..i'm not a loser..huhuu..

rasa macam nak lari laju-laju (camne nak lari laju & badan berat.hhahaa )..lari masuk dalam hutan..ataupun nak dok kat pulau sorang-sorang..



Aku lari ke pantai, kemudian teriakku
 Sepi... Sepi dan sendiri aku benci.
 Aku ingin bingar. Aku mau di pasar.
 
 Bosan aku dengan penat,
 dan enyah saja kau, pekat!
 
 Seperti berjelaga jika aku sendiri
 Pecahkan saja gelasnya biar ramai
 Biar mengaduh sampai gaduh
 
 Ahh.. ada malaikat menyulam jaring laba-laba belang
 di tembok keraton putih
 Kenapa tak goyangkan saja loncengnya?
 Biar terderah,
 atau... aku harus lari ke hutan belok ke pantai?



ada apa dengan cinta?

tadi bukak storage box yang lama tersadai bawah katil.. tiba2 jumpa satu album kecil.. N i found a picture. Gambar ngn bf lama. hahaha...tersentap seketika!

then, korek lagi nak tengok ada apa lagi dalam storage box tersebut. N jumpa a rose..rose yang dah layu. pemberian dia bulan 3 last year. hah!  tersentap untuk kali ke 2...

teringat kenangan lama. fobia!!

mood : tersentap jiwa

aneh untuk mengatakan bahawa aku sangat-sangat berdebar untuk menanti hari esok. Kenapa? Mengapa? aku sendiri tiada jawapannya.. yang pasti aku takut untuk mengahdapi hari esok. why why why?


takut nak pejam mata dek kerana hari esok yang sangat mendebarkan? Mungkinkah esok hari yang terakhir? Ya  Allah..aku belum bersedia.. Astagfirullahazim....


salam sayang..
~zaizai @ mamatermuda~

malam ni suasana begitu dingin sekali..sedingin hati aku. banyak benda yang berlegar-legar di ruang legar minda aku. kusut campur serabut. Ya, aku tersenyum..ya, aku ketawa tapi hati aku berduka. Berduka kerana melihat hati orang tercinta yang terluka. Hatinya sentiasa menangis..hatinya bersedih..aku takut..aku gentar..dia akan mengalah suatu hari nanti. Aku takut hatinya dan tak setabah dulu lagi :'(

baru-baru ni dia diuji lagi. Hati kecilnya terguris lagi.. gara-gara dihiris manusia yang bertopengkan syaitan..bersahabatkan iblis. 

semoga Allah beri kekuatan kepada beliau~~ibu

*moga si jahat mendapat balasan sebab nak kucar kacirkann keluarga ini.

as-salam..hye hye hye..mamatermuda in da house. Hari ke 3 di bumi Arau..baru ada masa nak restkan otak ni. busy memanjang..mengalahkan Pengarah Kampus dah.hahaha..
hye hye hye.....seronok plak say hai hai hai banyak kali.hikhikk :)

~~~~~~~~~~

"jangan lafazkannya hasrat di jiwa kerana ia menambah duka biar ku sendiri mengubat di hati jangan dilafaz benci". hahahaa..tiba-tiba nyanyi lagu KRU plak..bosan la dok sorang sorang ni.tapi sekali sekala best gak. ada ruang untuk diri sendiri. sometimes kita slalu lupa nak bg space kat diri sendiri kan?hehee..try la skli skala dok sorang2..mesti rasa tenang...waa...

~~~~~~~

"setenang air di kolam..dalamnya tak ku tahu..gelora hati di dalam..tak siapa yang tahu.." yup! gelora dalam hati kita sape yg tahu? sape? sape? sape? xde kan? 
eh! sape kata takde? bukankah kita ada yang Maha Esa yang sentiasa mengetahui setiap dari kita. jangan lupa tu.
kadang-kadang rasa something je kat jiwa ni. adakah ni yang dikatakan GELORA di JIWA?hahahahhahaa...bukan main lagi aih..gelora sebab imam tak cukup agaknya.uhhuu..

~~~~~~~

"oh kasih ku berterima kasih padamu kerana menyempurnakan hidupku..oh sakit oh sakit aku terjatuh jatuh cinta dengan kamu "-adam AF.. haa...jatuh cinta plak dah.. Perasaan tak zaman skng budak budak kecik pun dah pandai bercinta. bukan main lagi..dok main SMS ngn boypren ngn gfren..hishh!! tak sesuai aih baru 7 8 tahun nak in love bagai.. wat karangan pun xcukup 80 patah perkataan, nak bercinta plak..hambooihhh!! besa tu. hahaha.. 

~~~~~~~~

"pada irama ku berpesan lagu ini ditujukan padanya yang tersayang kasihku yg pernah dipersia lalu kubawa cintaku sebagai penawarnya biar lukamu masih terasa " ni lagu Spring bertajuk SEJIWA.. haa..cuba korang pejam mata & imagine wajah buah hati korang iaitu gf/bf/skandal.. agak2 korang sejiwa x? serasi x? bukan senang tau nak dapat yang serasi dengan kita. perasan x yang kita memang cintakan orang tu tapi tak serasi. contoh: hari2 cakap love u love me tapi hari2 jugak la gado. hal2 kecik kuman pun akan wt gado. tapi sayang. ape cite tu? maknanya tak serasi la. kata orang..nak cari jodoh biar yg serasi ngn kita. sayang & cinta je tak cukup..jenuh la kalau kawin sok hari bertengkaq.baling pinggan..baling tong gas..tak ke  kes naya tu?hehee.. ni pendapat aku je..x semestinya betul..

~~~~~~~~~
sekian saja entry kali ni..benar-benar entry paling merepek dari aku. kalau tak suka lain kali jangan baca ok? heheee..

sekian

lots of love
~zaizai a.k.a mamatermuda~





rindu..

aduhai malam..nape la mata xmau lelap ni ha? selalu bukan main lagi senang tido..maybe sebab berubah tempat agaknya.  bila x boleh lelap mula kepala otak dok flashback citer dulu-dulu..haa..ni memang perangai aku. flashback & flashback again :)


kepada kawan-kawan yg tengah online tu apsal tak tido g? diserang "sindrom tak lelap" cam aku gak ke? ohooo..kasihan anda..jangan risau. saya sangat memahami perasaan anda..chewah333...aku berdrama~


oh mataku..pejamlah..aku nak kawin dengan anak raja (sila nyanyi cam citer bawang putih bawang merah k)


motif entry kali ni?? don't know~~~~~~


tata



survey ape tah.

baru perasan kt shout out box tajoi wt survey ni. nah!! ni jawapannya...


Starting time ; 1126 pm

Name ; norzaidah a.k.a mamatermuda

Brother(S) boon siew

Eye Colour ; chocolate

Shoe Size : 6 kaki kiri & 7 kaki kanan..
Hair ; brown
Piercings ; emas 16 karat
What are you wearing right now ; pinjam t-shirt kakcik.
where do you live ; tanah melayu
Favourite number ; 27
Favourite drink ; ayaq tembikai sejuk. blander jangan hancuq sangat
Favourite Breakfast ; nasi lemak mak limah masak





Have You Ever ;


Broken a bone never.

Been in a police car ; many times

Fallen for a friend never!

Fallen for a guy/girl in a short period of time ; not sure.

Swam in the ocean ; always. 
Fallen asleep in school ; ask mis chen & sir rizaimy plz
Broken someone's heart ; selalu jugak
Cried when someone died ; yup! 
Sat by the phone all night waiting for someone to call ; no.
Save e-mails ; no.
Been cheated on ; yes.it suck and damn hurt. (tiru jawapan hg tajoi)





What ;


Your room like ; like a castle.

What is right beside youu ; kirin & aiman. tidoq sambil dengkur

What is the last thing you ate ; sardin plus ikan masin.



Who ;


Who did you last yell at ; her!.

Who was the last person you dance with so u think i can dance??

Who last made you smile ; qistina balqis




Final Question ;


What are you listening to right now ; bunyi aircond

What did you do todayyy ; tido dalam tandas. (sakit perut)

Are you the oldest ; no. i am the youngest .

Indoors or outdoors i prefer to choose both.





Todayy You Did ;


Talk to someone you like ; not yet.

Kiss anyone ; my kirin

Sing ; yes i do. masa hujan tadi

Talk to an ex ; no.

Miss Someone ; yes!! so much
Eat ; sardin




Last Person Whooo ;


You talked to on the phone ; my mom

Made you cry ; my mom

You went to the mall with my fren.

Who cheered you up ; my mom.





Have You ;
Been to Mexico ;twice a month
Been to USA ; at the age of 2 years old
Randommm ; what//..
Have a crush on someone ; yes!
What Book are you reading right now ; cosmopolitan
Best feeling in the world ; dont know
Future kids name ; ask me later. 
Do you sleep with a stuffed animal ; no way
What under your bed ; guess what??
Favourite sport(s) ; eating
Favourite place ; beside my mummy
Who do you really hate ; him
Do you have a job ; yes
What time is it now ; 1140 pm
with however long it took you to complete this


Jangan lupa tinggal kan link kat komen so aku boleh p tgk jawapan.hehe.

Sesakkan Trafik Anda Di Sini

There was an error in this gadget

Facebook Badge

https://www.facebook.com/profile.php?id=100002776172427

About this blog

Ku lakar sebuah kehidupan...ku coret dalam tulisan :)

Pageviews

Powered by Blogger.

Followers

About Me

My Photo
norzaidah
selama, perak, Malaysia
berkongsi rasa melalui penulisan..
View my complete profile

ShoutMix chat widget

autumn in my heart

Melancholy - Sad piano_violin music


Powered by mp3ye.eu

Its Me

Its Me

Waktu sekarang

Menarik

Klik !