MENGINTAI KE LANGIT..

ku mendongak ke awan mencari bulan di siang hari.. bisakah aku temui??

HARI NI G REGISTER UNTUK LESEN MEMANDU D ATAU DALAM LAIN BAHASA LESEN BAWAK KETA. TIBA2 CIK KERANI TU SURUH MASUK KELAS TERUS..6 HOURS.. OH NO!! AKU X BERSEDIA SECARA MENTAL DAN FIZIKALNYA. AGAK TERKEJUT!! LEPAS BAYAR DEPOSIT RM 250..DOK SAT. PASTU TGU DALAM SETENGAH JAM MAI LA SEORANG LELAKI YG AGAK SASA (GEMOK) MEMANGGGIL NAMA AKU. HUISHHH!! TERKEZUT!! AKU MELANGKAH DENGAN YAKINNYA MENUJU KE KELAS.. HAKIKAT?? LEMAH SEMANGAT NI..

MASUK JE KELAS AKU TENGOK KIRI KANAN DEPAN BELAKANG ATAS BAWAH..RAMAI BETUL YANG NAK AMBIK LESEN..SEMUANYA LIMA ORANG. HAHAHAHHAHAA.... PASTU MAI LA CIKGU TU BAGI CERAMAH. BEST SEBAB CARA PENYAMPAIAN RILEX, SANTAI DAN LEPAK2 BANANA JE..HUHUU..

SESI PETANG AMALI. BELAJAR MEMANDU!! YIHAAA...XBEST!!! XSUKA!!
 SEBENARNYA SENANG JE NAK BAWAK KETA CUMA AKU XSUKA KENA PUSING STERRING.BERAT!! WALAUPUN BADAN AKU BESAQ  TANGAN AKU KECIK DAN XBAPA NAK LARAT PUSING BNDA ALAH TU...
HAISHH!! XBAIK MERUNGUT...

BERDASARKAN PEMERHATIAN SEMASA DI SEKOLAH TD..(sekolah memandu ye)...AKAN DAPAT MELIHAT PELBAGAI JENIS ORANG :

1) KAK WANIE
kakak ni same2 ambik lesen ngn aku tadi,..makan pun same2..semua same..aku ingatkan dia students cm aku gak..nmpak muda gila...bergaya..kecik dan comel je badan.. rupa2nya dah kawin anak 1..& her age is 29!! cun betul badan..malu aku kat dia..dia yg ada anak bdan mantain je..aku yg single mingle ni badan cm pelampong. hishh.malu3................

2) CIKGU FARHANA
ni cikgu memandu aku..bawak keta no 18. hushh!!garang tp cantik.hahaha...takut gak aku ngn dia..tp dia ajar ok la..kena marah ckt2 tu biasa la..name pun belajar.. kan?kan?

3) STAFF DAN KERANI
nice semuanya..bekerja sambil makan pisang..haha..sedap aku tgk . tringin gile..mau x tringin..sehari xmakan. g kantin td habis lauk.tinggal air je...so aku n kak wanie "makan ayaq" jela...hhhuuhuu...

4) KAKAK SORANG LAGI.(tak ingat nama pa)
"kak ambik lesen sebab nak hantaq anak p skolah.." hehheee...demi anak2 dr penakut bawak keta terus berani. hebat2!!

sekian saja kisah hari pertama lesen..

-end-

CERITA KITA...


13 october 2010..11.00 malam..lokasi A113..



Bila yang tertulis untukku
Adalah yang terbaik untukmu
Kan kujadikan kau kenangan 
Yang terindah dalam hidupku
Namun takkan mudah bagiku
Meninggalkan jejak hidupku
Yang tlah terukir abadi
Sebagai kenangan yang terindah

Haahahaa..,malam tu “kami” ramai2 menyanyikan lagu samson kenangan terindah.. “malam terakhir” kami bersama untuk semester ni..hehehhee...gembira bercampur sedikit gundah di jiwa. Sebab esoknya TEST HRD menanti..terbayang2 wajah sir anuar bahari sedang berleter kat depan mengingatkan kami anak2 muda yg hampir lalai ni..aduhai sir,, walau pun kata2mu penuh bisa tapi aku sedar yang kau sedang mengingatkan kami supaya lebih berhati-hati..aku yakin, pesanan tu tak ubah seperti pesanan seorang ayah untuk anak remajanya.hehehee...

Eh!! Maaf3..terlupa nak bagi salam..ASSALAMMUALAIKUM WBT...ape kabar peminat2 “NOTE MAMATERMUDA” ye?ehehehe..konon2 la note ni ade peminatnya..eww..Norzaidah!! berhenti dr dunia perasan kamu tu ye.. ok! J
Sebenarnya motif lahirnya note kali ni adalah untuk membuat “summary”  setahun perjalanan hidup sebagai  pelajar ijazah sarjana muda  pentadbiran perniagaan (kepujian) pengurusan sumber manusia atau dipendekkan menjadi BBA(HONS) HRM..hehee..kan senang nak sebut..

Alkisah bermula 2 januari 2010..awal tahun hari tu. Aku ditakdirkan utk berada di sini BUMI ARAU..PERLIS DARUL SUNNAH..berada di tempat baru, kawan baru..budaya hidup yang baru. Minggu pertama yg sgt memenatkan sebab kena jalan kaki pusing kampus ni. Wahhh! Sangat cantik geografi di sekitar kampus. Luas dan indah..cukup buat kaki aku bengkak dan lenguh gara2 menapak ke kelas.. nasib baikla MAK tahu kaki anaknya reject ckt..maka di hantarnya kekasihku dari perak ke bumi arau ni..untuk menemaniku sepanjang perjalanan kuliah di sini..hehee..memperkenalkan!!kekasih mamatermuda...ADW 7130. Honda ex5 class 1....waaaa.....

Pejam celik pejam celik hampir setahun persahabatan kami.. kerana setahun ni aku terpanggil untuk menulis sekali lagi di ruangan ni.. edisi istimewa khas buat warga2 bba hrm semester 4 J dan aku terpanggil jugak utk bercerita tentang kawan2 aku yg aku syg semuanya ni..

Pertama aku tringin nak ckp pasal KAK LIZA, SUHAIDA, MIZA & SHILA...hehee..aku namakan group ni sbg group CUMEL.. termasukla ZHAF.hahhaha..sebab semuanya comel2 belaka.. tiap kali melihat wajah kak liza mesti aku teringatkan seorang kawan diploma dulu. Persis sekali.. Suehaida pulak, sudah berumahtangga..jodoh awal katakan..tahniah3. mintak2 la pas ni gilirana ku plak.hahaaa... J miza..tinggi lampai orangnya..xubah macam penyanyi muda, YUNA!! Shila pulak..wahhh..yg ni vouge ckt. Cantik bergaya..xubah seperti model..gadis jujur yg sentiasa berterus terang. Kn kn??heheee...

Seterusnya geng2 pejalan kaki bebas iaitu...jeng3...SRI HANDAYANI, EKIN, NAILLAH, ZIERA, SURAYA, FADZ, NITA, ELIZE, ROHANA, IZNI,  dan dot dot dot.. wah!! Ini geng yg paling tabah sebab demi mengejar cita2 yg satu mereka sanggup berjalan kaki dari rumah sewa ke kampus.. biar hujan, biar panas, biar ribut dan taufan (gimik ckt ni..hehehe)..langkah tetap diteruskan. Hebat bukan?? Di awal perkenalan xrapat sgt dgn dorg ni..masa tu malu2 kucing lagi..tp skng ni kami dah makin rapat plus makin mesra sekali..hihii,, satu je nak ckp.. sri & the geng, thank you for the friendship J

In additional.. (hahahahaahah..cam wat karangan BI plak) UMI AMALIA, AIN SOBIT, ZATI, NIFA, NINA , ZANA, AINI, YAYA turut menyumbang kepada kebahagian perjalanan hidup aku kat sini. Walaupun dorang ni kurang bersuara dalam kelas ni tp mereka adalah pemanis dlm persahabatan ni. Mmg depa manis pun..hehehee...

“klik! Klik!”....hah! kat mane ade camera kat situ la ade dorg..    ANIS, NONOY, CHEETAH, KU, SUZAI..hahaa.. trademark pasukan taman ria ni adalah...biar rumah buruk asalkan kami bergaya..hahhahaa... (ni cheetah yg kata).. genng2 ni semua sweet belaka..sentiasa cantik dan bergaya walau di luar atau dalam kamera..sampaikan team2 singgah sahur pun singgah bersahur kat teratak taman ria ni. Ish33....hebat3..

Next, mamatermuda & the geng....hehehhehehe...excited plak nak citer pasal mereka2 ni.. LAILY, K.FARAH, AMALIA, AZIM, TAJUL, TAUFIK & MOJA.. mereka adalah insan2 yg sentiasa wat aku ceria dan bhgia kat sini.. kami selalu menghadapi masalah yang sama iaitu :

    MINYAK MOTOR HABIS ..
Hahahaahaa...menurut sumber, mamatermuda adalah pengasas kehabisan minyak motor..hahaa..kami selalu lupa nak isi minyak sebab bz sgt agaknya.hikhikk..kalo tibe2 dok tersadai kat tepi jalan tu maknanya minyak habis la tu..nasib la ada henpon ni. Leh gak koling2 mintak help.. setakat ni menurut rekod mamatermuda kehabisan minyak motor 3 kali, tajul 1 kali dan jugak taufik 1 kali.hahahahaa.. ape nak jadi la kita ni..

     KUNCI MOTOR SELALU HILANG...
Adoih..pas makan, pas kelas masing kelam kabut cari kunci. Tak ingat letak kat mane.hahaha..pastu semua pakat cari..tuang habis isi beg semata2 nak cari kunci. Kiranya kalo wat pertandingan cari kunci kitorg mmg menang la..hahaa..kadang2 kunci xhilang tp ade la makhluk2 yg nak bergurau senda nak main sorok2.. slalu suspect yg suka sorokkan kunci adalah TAJUL & LAILY..hahahaha..tahniah3 J

     TERLUPA PAKAI HELMET..
Aduh..pointt 1,2 jelas menunjukkan kami pelupa..aduhai..

   HUJAN..HUJAN..
Setiap kali ade event kami mesti kelam kabut ke sane ke mari g cari barang..setiap kali tu jugak la hujan..hahaa..redha jela.

 BANJIR
masa minggu exam arau dikejutkan dgn bncana banjir. masyaallah..cukup mnduga. kawan2 aku ni turut terpilih rumahnya dimasuki air. sampaikan kena study kt luar sbb rumah dipenuhi air plus xda letrik. kesian..aku laily ema n geng2 rumah hanya dapat bantu bagi maggie, biskut n air je kt dorg. kesian..ape pun..banjir ni mengajar kita supaya lebih bersyukur. kn?kn?hehehe..

DIPENDEKKAN CITER...
dah mcm2 suka dan duka kami lalui selama setahun berkawan. menguji tahap ketahanan mental & fizikal kami. Cheewahhhh33... antaranya

  • kem PDP di Harvard
  • PD Trip di Gerik
  • Sport Day
  • Double Dinner
  • lots of Presentation
  • Role Play yg happening
  • kena 'smash' dgn sir anuar & dr Amran
  • exam di musim banjir + tak cukup makan.hehee
  • berbuka puasa-ANAMUDA
  • besday girl party-sampai Pak njang marah
  • pencarian minyak motor time banjir
  • acara beratur selama 2 jam di atm pauh
  • dan macam2 lagi...
next sem adalah sem akhir kami bersama. aku nk create lebih banyak kenangan bersama mereka..untuk dikenang bila dah berpisah nanti.

akhir kata. i love u all :)

-end-

LADY ZANA : READ THIS :)

"BILA NAK BG AKU BC BLOG HANG NI?"

SEKARANG LA..HEEHEHE..

HYE SITI RUZANNA MY BESTIE

SELAMAT MEMBACA BLOG NI YE

NI BLOG AKU YG KE 5 ACTUALLY

YG DULU2 DAH LAME AKU ELIMINATE

HEHEHE..

ENJOY UR READING

i have a 'jiejie'
her name is farah
jgn cuba wat lecei
jiejie comei xpernah marah

i have a jiejie
jiejie saya suka pink
jiejie sy rajin
always on time g kelas
thats my jiejie 

i have jiejie
pakai baju mesti matching
suka katon mickey
pakai kasut tinggi

i have a jiejie
senyum nmpak gigi
diet dia punya hobby
patutla cumel mcm baby

i have jiejie
jiejie suka masak sayur labu
juga masak bubur sagu
semua meimei sapu

i have a jiejie
jiejie have  a meimei
jiejie gebu memang comei
love u jiejie from me meimei
:)

ni pic jiejie sy :)


ni lagu feveret jiejie..jiejie nyanyi masa kitorg g trip kt Gerik...




Penyanyi: Nora
Tajuk Lirik Lagu: Renungan Terakhir
Sebelumnya kau pergi
Renunglah ku di sini
Kerna mungkin terjadi
Kita takkan bersua lagi
Anggaplah pertemuan ini
Mungkin yang terakhir
Dan tak usah
Kita kesali
Atas apa yang terjadi
Banyaknya pengorbanan
Telah ku pertaruhkan
Mungkin tiada bermakna
Telah banyak mengguris rasa
Untuk itu maafkanku
Kiranya menggangu ketenagan
Dalam hidup mu yang tak perlu kehadiranku
( korus )
Dugaan...
Inikah dugaan untukku
Hujungnya yang tak seindah mimpi
Hanyalah igauan ngeri
Kau yang pernah ku rindu
Mudahnya berlaku
Mengapa begitu
Berubah layu
Aku menerima
Salam perpisahan
Segalanya sebagai ingatan
Biarlah impian kan berlalu dengan mu
sekian-meimei love jiejie-end-

Hujan
Artist: Sudirman
Hujan yang turun bagaikan mutiara
Berkilau bersinar berkerdipan
Subur menghijau bumi terbentang
Dan bayu berpuput lembut

Cinta yang bersemi
Diwaktu hujan turun
Menyirami ketandusan hati
Dan hujan turut mengiringi
Engkau pergi...

Selembut hujan bercurahan
Begitulah cinta ini
Semesra bumi yang disirami
Begitulah hati ini

Hujan yang turun bersama air mata
Bersama pedih, bersama rindu
Kau datang dan kau pergi jua
Rindu lagi...

hujan dilaporkan di kawasan lembah impiana.lebat sekali..maka mataku mula kuyu dan layu ..menandakan aku sgt mengantuk. semua  ni gara-gara tgk citer KUM KUM smlm..(citer hantu ye)... akibatnya aku berjaga sepanjang malam...
apakah definisi hujan?hahaa..tibe2 je nak tau. merujuk kepada WIKIPEDIA,  Hujan merupakan satu bentuk kerpasan, seperti saljihujan air batuembun dan kabus. Hujan terbentuk apabila titik air yang terpisah jatuh ke bumi dari awan. Bukan semua air hujan sampai ke permukaan bumi, sesetengahnya terpeluwap ketika jatuh melalui udara kering, sejenis kerpasan yang dikenali sebagai virga. hahaa...
hujan juga telah diperibahasakan. contohnya : HUJAN EMAS DI NEGERI ORANG HUJAN BATU DI NEGERI SENDIRI..LEBIH BAIK DI NEGERI SENDIRI...ha...ape maknenye? sila rujuk buku peribahasa ye kawan2..bila sebut psl peribahasa teringat seorang wartawan terkenal KARAM SINGH WALIA...  setiap repot yg dilaporkan beliau pasti diselit dgn peribahasa. ada yg berunsur serius, kelakar dan kadang2 mengarut bunyinya.hahahaaha..pakat ketawa la kita tiap kali mendengarnya. aduhai sayang,,kita sedang mentertawakan diri kita..diperli oleh beliau yg bukan berbangsa melayu. malu. dan beliau bukan sesuka ht sesedap mulut meyebut peribahasa tersebut. semuanya peribahasa dr sebuah buku peribahasa lama yg dijumpai semasa membuat pengambaran. di tapak pelupusan sampah. tgk!! buku dibuang2 camtu je..ilmu tu!!
HUJAN juga boleh disignificantkan sbg AIR MATA.. kadang2 orang menangis dalam hujan..kononnya nak menyembunyikan air mata yg turut mengalir..nak pulak yg putus cinta. meraung dlm hujan org x perasan kan?hehee...
hujan dah berenti..malas menaip lagi..mood menulis tentang hujan dah hilang bila hujan dh berenti.haha..
sekian
-end-


Hye sHah Hi Nana..mAma is writing bout u all skang ni..korang mesti tgh asyik dibuai mimpii skarang ni kn?hahaha..bangun2..korang da terlebih tido ni..turn mama la plak..x aci la cmni..mama berkawal sorang2 dr td.hikhikk (gimik je lebih aku ni..mcm la dorg dgr betul2 ape yg aku leterkan ni..)

assalammualikum wbt...
1st of all eloklah kiranya kita perkenalkan dulu watak2 dlm entry kali ni..

MEMPERKENALKAN...................SHAH ZAIDIE a.k.a UNCLE SAM......BERSAMA PASANGAN BELIAU NUR ZURIANA a.k.a NANA...........plz give a big clap hand to this couple. yeahh!!! thanks u ladies n gentlement  :D

merekalah yg dimaksudkan. :)
Q & A SESSION :


    1. Bilakah cik mama berkenalan dgn mereka? hmm..biar sy fikir balik.. dgn shah december 2009 kot. dgn nana tahun 2010
    2. dimanakah kamu berkenalan? INTERNET!! exactly..
    3. adakah cik mama percaya kepada mereke berdua? let me think...yes i dO! percaya
    4. nape mesti percaya? sebab mereka KAWAN saye...alalalala...
    5. ucapan buat mereka? cik mama wish both of u happy n selamat sampai ke syurga...
sekian..no more question. tata :)

MARI BERSAHABAT -end-

BETUL KATA MAK: KALAU USAHA PASTI BERJAYA :)

  • THIS PICTURE WAS SNAPPED ON 14TH AUGUST 2010
  • SEMPENA MALAM APRISIASI UITM PERLIS
  • MALAM BAHAGIA BUAT AKU & KAWAN-KAWAN
  • ANUGERAH YG KAMI SEMUA NANTIKAN
  • DEAN LIST AWARD :D ( not to show off tp berkongsi kegembiraan)
  • HOPING GETS THIS AWARD AGAIN 
  • MUM ALWAYS SAID--KALAU USAHA PASTI BERJAYA
  • KALAU NAK BERJAYA KENA USAHA
  • CIKGU NORAIDAH KATA JANGAN GUNA KALAU2, JUST DO IT!!
  • BILA AKU RASA LEMAH & GIVE UP MESTI TIBE2 DGR PESANAN MY IDOL as saya selalu mention, pls focus on what you want..focus and set ur priorities straight.insya ALLAH things would be ok. saya always doakan the best for you..insya ALLAH-puan Azfahanee Zakaria.
  • HOW ABOUT THIS SEMESTER? 15DAYS TO GO ..GET READY FOR THE RESULT
  • MOGA KAMI SAMA-SAMA  BERJAYA
  • AMIN...

ding dong........................3.22 am waktu malaysia.huh! mata xmo lelap..gara2 tgkk citer hantu td.urff!! stress..

COME ON MR & MRS EYE... 
PEJAM LA..
ESOK KENA BANGUN AWAL..
IF MR EYE XTDO CNE MRS EYE NAK TDO?
IF MR EYE BERJAGA ..
MRS EYE AKAN TURUT BERJAGA..
SEBAB KITA KAN SEPASANG..
MR EYE DH LUPE KE JANJI KITE?
WALAU APE KEADAAN SEKALIPUN..
MRS EYE TETAP ADA DGN MR EYE OK
DEAL!!
WE'RE MEANT TOGETHER :)


ASHIELA BUAH HATI KAKAK...

Hye dear sis..
lame kite xjumpa & k.zai extremely rindu sama kamu. jom jumpa!! hmm..susah kan..sbb kita dah jauhh terpisah..terpisah dek masa dan demografi..(hehehee....)

sis, ape kbr skng kat sane? dh ready for degree? u jangan nakal2 ok bila dah sambung degree nanti..
sis, thanks ya dulu slalu tolong k.zai..time k.zai sakit kamu yg jaga akak..tolong ambik air panas...tolong urut kaki..pastu bg akak lepak bilik kamu..
akak mmg xleh lupa suma tu terutama skali suara kamu time ketawa. HAHAHAHAHAHHA...cmni kan kamu ketawa? non stop..sakit tlga akak..tp kalo kamu diam xbest. akak rela kamu ketawa dan buat bising.hehee..

malam tu kita ambik g tanjung dawai sama2..utk 1st & last time..ada dayah..k.hana & k.aten skali kalo xsilap. walaupun sekejap je..akak ingat oo..jgn main2.hahaa..



skng sis dah da bf kan?hahaha..kantoi.. i wish sis happy slalu ngn ZUL (bukan nama sebenar). kalo kawin wajib jmput akak k..kalo x majok!! hikhikk..ngade

sis, budak yg pinjam torchlight depan bilik kamu dah bg balik ke torchlight kamu?hahhaa...

akhir kata, sayang kamo selalu.

ni lirik lagu afgan-kamu ckp suka lagu ni dulu..1st time akak dgr lagu ni dr kamu. so tiap kali dgr mesti ingat kamu.hehe...

ENTAH

kutahu, kau selingkuh
kau duakan cintaku yang tulus
kau tahu, diriku
tak pernah berpaling dari dirimu
tega nya kau dustai semua
janji kita berdua

Entah masih kah ada cinta dihatiku
untuk mu
entah kapan kah ku dapat membuka hati ini, untuk mu..o...

tak pernah ku bayangkan
cerita kita berakhir begini
tega nya kau dustai semua
janji kita berdua

Entah masih kah ada cinta dihatiku
untuk mu
entah kapan kah ku dapat membuka hati ini, untuk mu..o...

masih kah ada, o...
cinta dihati ini
dihati kecilku berharap kau masih bagian dari hidupku...

Entah masih kah ada cinta dihatiku
untuk mu
entah kapan kah ku dapat membuka hati ini, untuk mu..o...

take care ye ashiela..ingat pesan org tua2 k..org tua kata..."pas makan basuh tgn cepat2, klo x mak mertua x sambut."


sekian-end

hye2..entry kali ni ditulis khas buat si gadis bernama xaNa mariyah.. cantik bukan namanya? secantik orangnya..

SIAPA XANA MARIYAH??


  • my classmate-BBA(hons) HRM
  • pendiam orangnye..hehee...jarang sekali berkata-kata tp senyuman x pernah lekang di bibirnya..
  • sentiasa manis bersama selendang2 koleksinye..
  • yg paling penting..dia dah bantu aku edit blog ni. yeeee..masalah aku da selesai..
thanks a lot ye zana..KFC KFC KFC....lalaalalla...nak x?
heheee....

BENGANG

aku try edit tulisan kt blog ni
aku try tukar background..
aku tukar colour
akhirnya berterabur semua..
xreti la nk bg elok.
stress3..
plus aku bengang dgn diri sendiri..
urffffff.........

hye cik diary

hye cik diary


akhirnya selesai sesi copy paste post2 yg pernah aku tulis..copy & paste! settle.. sbb tu spacing semua x ketahuan.mls nk edit wt masa skng..

hr ni kakcik g test jpj..bukan jpj test dia tp dia yg test jpj.hahaha...sgt xlogic.
akhirnya, kakcik berjaya mendapat lesen memandu kereta. hoyyee!!! tahniah3...
aku akan menyusul isnin ni..yuhooo...

activiti aku hr ni simple.
makan nasik..main2 ngn qistina..suap kirin aiman n qistina makan..aku plak makan sup..haishh!! dipendekkan citer makan la activiti aku. hasilnya!! tahniah..1 more kg.hahaa...

td sifu msg..sifu tu abg angkat aku..merangkap adik junior aku punya abg.. sifu ckp dia rindu kt shena. ex-gf dia..shena da sambung master skng ni kt utm skudai... punca putus hny dorg je tau. aku mendoakan yg terbaik buat dorg.

:)
sLm syg..mAMAtermuda :)




by Norzaidah Mad Daud on Tuesday, November 23, 2010 at 11:45pm

salam..hari ni nak syer satu lagi citer..cerita realiti bukan fantasi atau pun fiksyen.hehee.

year : 2005-lokasi> kelas 5sc smk kubu gajah..sekelompok pelajar perempuan berkumpul betul2 bawah kipas ..hahaa,,mari dengar perbualan mereka..

agak2 nanti sapa kawin dulu?
hang la..
eh2..ape plak aku? hg la..
jangan2 hanim dulu x..tak pun wanie...hah! zana dulu..ke zai dulu...
aku rasa wana la..
weiiiiiiiii......aku xmau aku xmau kawin dulu...(dgr suara yg lantang ala2 jerit gitu.hahahaa)
xpe..kita tengok nanti.."

year :2007-lokasi rumah XXXXX

"cukup x garam ni? hah! masak dua kali..sekali masak xmuat kuali ni..
hah, masak nasik..masak lauk..
pastu potong tembikai..woo..banyaknya tembikai..sedapnya...
aku?aku? hah..hg bancuh air..
wei2..rasa bihun tu..ok2..dah masak..angkat..
hahahaa..kelam kabut kami waktu ni..prepare untuk majlis pertunangan XXXX..hehehehe...kenangan2...

zai, make up aku terang sgt x? elok x?
ishh..aku tgk semua elok ja..try tny depa..depa pandi la bnda2 cmni..aku tgk cntik je..
ha...ni kelam kabut pasal make up plak..hahahaha...
wei...rombongan dah mai..zai..berdebar la..rilex2..xdak pa..control2..(hahaha..memandai je aku nasihat dia..macam la ada pengalaman..)

ok, semua dah stuju..kita tetapkan Rm 99++.++..xingat bape...kita bg tempoh setahun tapi kalo cepat lagi bagus..hahahaa..pakcik2 tersebut ketawa tanda setuju agaknya. hehe
mana orangnya? nak sarung cincin ni..waa...kawanku dah jadi tunangan orang..kalao aku bertunang cmne la nnt kan? hahahaa..sempat g berangan...

year : 2008-lokasi Rumah XXXXX....

kompang di palu pengantin baru
duduk bersanding tersimpul malu..
kami doakan moga berkekalan
selamat bhagia hingga akhir zaman...

team kompang sedang sibuk menyanyi lagu pengantin baru..(mak aku nye team kompang la.hehe..sape nak kawin leh tempah kat aku k.hikhik)
majlis persandingan berakhir dengan jayanya..pasangan pengantin begitu segak disandingkan bersama busana hijau..hijau warna syurga..indah sekali..

tiba2 terngiang2 perbualan kami dulu..segalanya dah terjawab..SAPA KAWIN DULU?hahaa...

"agak2 nanti sapa kawin dulu?
hang la..
eh2..ape plak aku? hg la..
jangan2 hanim dulu x..tak pun wanie...hah! zana dulu..ke zai dulu...
aku rasa wana la..
weiiiiiiiii......aku xmau aku xmau kawin dulu...(dgr suara yg lantang ala2 jerit gitu.hahahaa)
xpe..kita tengok nanti.."

year: 2010 (22 nov)-lokasi>lembah impiana (trutt333...fon bunyi)

helo zai..
ye...hi lama xdgr citer..
zai, aku dah bersalin..baby boy...
alhamdulillah..syukur..gembira aku dengar..tahniah..
ok, thanks.japg aku send gambar baby k...
ok..jaga diri...salam :)

trut2..new msg received

1.zai..dah dapat ke gambar? hg antara org pertama antara member yg aku gtau..muahh!!
2. k..xpe tahun balik leh tgk baby g..4ward gmb kt kawan k..aku nak rehat ni..teruk gak sampai guna oksigen..tp alhamdulillah dah selamat
3. ni gambar baby, lelaki berat 3.45 kg..lahir kul 4.15pm..

tiba2 aku rasa touching semacam..gembira tapi ada satu perasaan lain..mungkin perasaan terlalu gembira yg mengundang sayu. aku pun xtau..yg pasti dia dah jadi ibu....IBU..gelaran yg diidamkan setiap wanita barangkali..
aku bersyukur dia dah berjaya..berjaya menjadi seorang ibu.. tahniah NUR SYAZWANA...my dear friend...
take care :)

akhirnya..kami dah dapat jawapan. SAPA KAWIN DULU??HAHAHHAHAA...WANA ORANGNYA YG BERIA2 XMO KAWIN AWAL...HEHE..TP JODOHH DAH SAMPAI..APA SALAHNYA KAN? ZAMAN SKOLAH DULUU BUKAN TAU APE SANGAT...APE PUN TAHNIAH!!

SOALAN SETRUSNYA..SAPE PULAK PAS NI? :d
JANGAN BIARKAN DIRI ANDA DISELUBUNGI MISTERI...
KALO NK TAU JAWAPAN CEPAT SILA KAWIN SEKARANG.HAHAHAA...

Sekian...

salam sayang :zaizai@mamatermuda :)

Sesakkan Trafik Anda Di Sini

There was an error in this gadget

Facebook Badge

https://www.facebook.com/profile.php?id=100002776172427

About this blog

Ku lakar sebuah kehidupan...ku coret dalam tulisan :)

Pageviews

Powered by Blogger.

Followers

About Me

My Photo
norzaidah
selama, perak, Malaysia
berkongsi rasa melalui penulisan..
View my complete profile

ShoutMix chat widget

autumn in my heart

Melancholy - Sad piano_violin music


Powered by mp3ye.eu

Its Me

Its Me

Waktu sekarang

Menarik

Klik !