MENGINTAI KE LANGIT..

ku mendongak ke awan mencari bulan di siang hari.. bisakah aku temui??

            Wah! Hujan sangat lebat di teratak lembah impiana. Selebat air mata aku yang turun lepas tengok result malam tadi.hehe.. Akhirnya, aku dah sampai ke penghujungnya. Insyaallah, sarjana muda menjadi milik aku. Bukan milik aku tapi milik kami. Syukur ke hadrat Allah SWT akhirnya impian jadi kenyataan.  Lebih menggembirakan bila selempang tu akan jadi milik kami nanti. Insyaallah..
(kami here refer to me & jiejie :)

               Awal pagi terus telefon mak. Mum..finally i got the award.  Tak lengkap rasanya bila kegembiraan ni tak dikongsi bersama si dia yang melahirkan, si dia yang membesarkan..Sesungguhnya kejayaan ini berkat doa dia, si ibu yang meniti akhir usianya.. Terkenang malam study week semester pertama dulu, kononnya aku nak "stay up" tapi takut sangat nak berjaga malam. Takut hantu! haha.. nasib baik ada si dia untuk menemani. Berkat darinya aku tersenyum hari ini :)

          Buat kamu, Mr. T, tahniah! kali ni awak menang. Your result is better than me. Jelous3 tapi gembira sangat untuk awak ^____^ So, kena cari keja cepat-cepat. Kumpul duit banyak-banyak sebab banyak lagi untuk kita kejarkan masa depan kan? Yang pasti sy nak bunga besar konvo nanti. Plus teddy bear plus chocolate. even me tak suka chocolate, nak jugak. tak kira tak kira.hehehe.. insyaallah, something special for you as well..let's wait & c :D

           Sekian saja entry kali ni, 
To all Hastarian iaitu all my classmates & "universitimates", CONGRATULATION!! yeahh!!wslm...




Ia bukan Pashmina Sutera, bukan jua selempang biasa...Memakainya bisa buat hati kecil tak keruan, gembira tak terkira.. May is waiting..same goes to you Ms Selempang :) (gambar hiasan tiada kaitan dengan kisah selendang tersebut. sekadar ilusi.hahhaa)




Finally..We did it!!


next episode : Appreciation  to all my lecturer.. coming soon.hehe..tata!

Aku tak pasti..

       Pada suatu hari iaitu hari ni aku sedang melepak bersama anak-anak sedara aku di telatak lembah impiana milik kakcik. Sambil dengar lagu Ombak Rindu, ditambah pula dengan suasana redup menanti hujan.. sang otak asyik memikirkan sesuatu. Mungkin sedang memikirkan soal hati, mungkin juga soal masa depan atau soal impian? Aku tak pasti. Aku tak pasti dan aku sangat tak pasti hari ini.

Aku pasti yang aku sangat tak pasti tentang itu..

 

Bila semua  orang dirasakan sama, who am i to you?

cinta biarr 1000

kata orang berkawan biar seribu bercinta biar satu.
argghh!!!!

Persoalannya:

1) apa guna kawan ada seribu tapi satu pun tak boleh pakai. Hey!! kawan bukan untuk digunapakai. kawan untuk dihargai..untuk dikasihi...

2) bercinta biar satu. tak mahu!! bercinta banyak2 dan setia pd yang satu. 

Mencari Azam Baru

Assalammualaikum wbt buat saudara seagama & salam sejahtera buat yang lain. 


Hari ke-6 tahun baru, aku masih lagi terpinga-pinga memikirkan azam tahun lepas. Dah tak ingat apa yang diazamkan. Bila selak balik diari tahun lalu,hah! terpampang akan azam itu. Yang pasti ianya sudah tercapai. Alhammdulillah... :)


Sesakkan Trafik Anda Di Sini

There was an error in this gadget

Facebook Badge

https://www.facebook.com/profile.php?id=100002776172427

About this blog

Ku lakar sebuah kehidupan...ku coret dalam tulisan :)

Pageviews

Powered by Blogger.

Followers

About Me

My Photo
norzaidah
selama, perak, Malaysia
berkongsi rasa melalui penulisan..
View my complete profile

ShoutMix chat widget

autumn in my heart

Melancholy - Sad piano_violin music


Powered by mp3ye.eu

Its Me

Its Me

Waktu sekarang

Menarik

Klik !